Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a explicat, in discutia online cu cititorii Hotnews, ca marile dezbateri nationale in care se va implica in viitor Fundatia Miscarea Populara au in vedere patru domenii principale: reforma constitutionala, legea sanatatii, legea electorala si reorganizarea administrativ teritoriala. Intrebat ulterior, la interviul HotNews.ro realizat de Dan Tapalaga, de ce justitia, continuarea anchetelor independente la nivel inalt, nu se afla intre prioritatile Fundatiei, Lazaroiu a raspuns: "Alea sunt niste domenii, exista deja un program, dar el n-a fost lansat. Alea-s domenii si ele includ foarte multe subdomenii, nu inseamna prioritati". El a explicat ca orice adera la Miscarea Populara poate propune includerea justitiei "in subdomeniile si in programul nostru".

Ce a declarat Sebastian Lazaroiu in discutia online cu cititorii HotNews.ro:

Fundatia va fi in primul rand o masina de selectat oameni valorosi (potentiali lideri) si idei valoroase. Totul insa citit prin grila valorilor si principiilor de centru-dreapta. Acesta e cadrul de la care pornim.Apoi acesti oameni trebuie implicati in marile dezbateri nationale. Vorbim in principal de:

1. reforma constitutionala

2. legea sanatatii

3. legea electorala

4. reorganizarea administrativ teritoriala

Sunt obiective care tin de modernizarea statului roman. Curand va fi lansat spre dezbatere programul. Nu e ceva prefabricat. E doar o problematizare la care speram sa contribuie toti cei 5000 de aderenti de pana acum.

Explicatiile lui Sebastian Lazaroiu in interviul realizat de Dan Tapalaga:

De ce printre obiectivele fundatiei, justitia, pastrarea independentei ei, continuarea anchetelor la nivel inalt, standarde maximale in justitie mai pe scurt, de ce nimic din toate astea nu figureraza printre prioritatile anuntate ale fundatiei? Nu, nu le-ati vazut.

Le-am vazut acum anuntate pe site, ati spus ca sunt patru: reforma electorala, administrativa, modificarea Constitutiei, justitia nu-i acolo. Alea sunt niste domenii, exista deja un program, dar el n-a fost lansat. Alea-s domenii si ele includ foarte multe subdomenii, nu inseamna prioritati.

Pai ajunge subdomeniu justitia sau cum? E mai usor sa lucrezi cu categorii putine decat cu categorii mai multe dar prioritatile nu sunt date de numarul de domenii. Si va exista un program pe care il vom afisa spre dezbatere publicului foarte curand, probabil in doua trei zile, in care asta noi asteptam...Sa zicem ca noi am uitat, dau un exemplu. Sa zicem ca am uitat sa punem justitia acolo in subdomeniile si in programul nostru....pai o sa vina Dan Tapalaga daca ar depune si el o adeziune (...) si domnul Tapalaga daca are adeziune spunea domne puneti in program justitia si anchetele marilor corupti si noi o sa zicem, domne, am uitat, uite, Tapalaga are dreptate.